Specna Arms SA-G02 ONE™ Carbine Gránátvetővel

Gyártó: Specna Arms
Élethű, teljesen fém felépítésű airsoft fegyver (ami az igazi fegyveren és gránátvetőn fém az itt is). Az előagy alá M203-as airsoft gránátvető van rögzítve, 40mm-es airsoft gránátokkal használható. A hordfogantyú leszerelhető, alatta szereléksín található amire tetszőlegesen red-dot vagy céltávcső szerelhető. A hop-up kamra már a modernebb, precízebb tárcsás állítási lehetőséggel rendelkezik.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Kívánságlistára teszem
129.990 Ft
Menny.:db
Specna Arms SA-G02 ONE™ Carbine Gránátvetővel
129.990 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Súly 3700g
Tár Hi-cap (300bb)
Gearbox v.2 spec
Hossz 1010mm
Torkolati sebesség 410 fps
Belső cső hossz 510mm
Hop-Up állítható
Anyag fém/ABS

  • Az akkumulátor helye a tusban (kis tamiya csatlakozó)
  • Akkumulátor és töltő nem tartozék
  • gyors rugócserés gearbox (a mellékelt rugóval lehet gyengíteni 310 fps-re)
  • beépített 40mm-es gránátvető (gránát nem tartozék)
  • A hop-up kamra már a modernebb, precízebb tárcsás állítási lehetőséggel rendelkezik.

Tartozékai:

  • tár
  • fegyver (gránátvetővel)
  • plusz rugó

A fegyver a vietnámi háború idején vált az USA standard gépkarabélyává. A katonák eleinte bizalmatlanul szemlélték a sok műanyag alkatrésszel szerelt „játékpuskát”. A fegyver több gyermekbetegséggel is küzdött, a legjelentősebb a magas karbantartási igénye volt, melyet a katonák gyakran elmulasztottak (miután nem hívták fel a figyelmüket ennek következményeire, sőt, igyekeztek úgy beállítani, hogy a fegyver szinte nem is igényel karbantartást, ennek megfelelően eleinte tisztító készletet sem szállítottak hozzá), ez gyakori elakadásokat okozott, ami a rendkívül megbízható AK–47-tel felszerelt ellenféllel szemben sokszor végzetesnek bizonyult.  Ugyanakkor az M16 rendelkezik előnyös tulajdonságokkal is, ide tartozik kis súlya (beleértve az 5,56 mm-es lövedékeket is), ami lehetővé teszi a katonák számára, hogy több lőszert vigyenek magukkal; illetve nagy pontossága is.  1967-ben megjelent továbbfejlesztett M16A1 jelű változata, melyet 1985-ben követett az M16A2, melynél a teljesen automata sorozatlövést rögzített 3 lövéses sorozatra változtatták, mely a lőszer takarékosabb felhasználását hivatott elérni. Sokat javult a fegyver megbízhatósága is.  Több módosított változatát is gyártották, például a különleges alakulatok körében népszerű rövidített M231-et (Colt Commando), vagy a csöve alatt 40 mm-es gránátvetővel szerelt XM-203-at.      elméleti tűzgyorsasága: 800 lövés/perc (M-231: 750 lövés/perc)     lövedék kezdősebessége: 991 m/s (M-231: 915 m/s)     hatásos lőtávolsága: 450 m  A fegyver többféle kiegészítővel is felszerelhető (optikai irányzék, infratávcső, lámpa, hangtompító). A lövedékek átütőereje ugyan kisebb, mint az AK–47-nél alkalmazott 7,62 mm-esé, de a standard golyóálló mellényeket ill. sisakokat így is átüti kb. 500 m-ig, ráadásul előnyös tulajdonsága, hogy a nagy kezdősebesség miatt kis lőtávolságon a röppálya laposabb (pontosság), ill. a kisebb torkolati energia miatt sorozatlövésnél a fegyver kevésbé mozdul el.  Érdekes még, hogy a lövedéket kis tömege miatt egészen gyenge behatások is eltérítik eredeti irányából, s ez vonatkozik az emberi testbe való becsapódására is. A becsapódás pillanatában a lövedék bukdácsolni kezd, és a folyamatos irányváltoztatások, és jelentős deformációja miatt mozgási energiájának 100%-át adja át, ezért a lőcsatorna tekervényes lesz, így a találat nagyobb roncsolást eredményez. A lőtt seb operációja emiatt nehéz vagy lehetetlen. 

A feltüntetett ár nem tartalmazza a fegyver kötelező bevizsgálásának (MKH kártya, sorozatszám gravírozás) 4500ft-os költségét.)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!