RK-10 AKMS AK47

Gyártó: Double Bell

Acél tokozású airsoft AEG, fa előagy markolattal. Mindene fém ami az igazi AKMS (az AK47 egyik "fiatalabb" változata) fegyveren is fémből készült. Alulra behajtható acél válltámasz. Acél tűzváltókar, tárkioldó, tokfedél.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
79.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
RK-10 AKMS AK47
79.990 Ft

Leírás és Paraméterek


Súly 2850g
Tár Hi-cap (450bb)
Akkumulátor nem tartozék
Gearbox v.3
Hossz 66/91 cm
Torkolati sebesség 390 fps
Belső cső hossz (mm) 455 mm
Hop-up állítható
Anyag fém/fa

Akkumulátor és töltő nem tartozék

Doboz tartalma:

  • tár
  • airsoft fegyver

Az AKM az AK–47 továbbfejlesztett változata. A továbbfejlesztés fő szempontja a könnyebb gyárthatóság volt, bár kezelhetőségi fejlesztéseket is végeztek rajta. Könnyebb fegyver, amely 1959-es kifejlesztését követően 1961-ben lépett szolgálatba, széles körben felhasználva a sajtoltfém-részeket, valamint a műanyagot. Rendelkezik egy tűzgyorsaság-szabályzóval (kakaskésleltető), csőszájfékkel (a csőszájfék jobb oldali irányban van levágva, ami megszüntette a fegyver fel- és jobbra rángását), és fenntartja az elődje tüzelésének magas és pontos értékeit. Felszerelhető fénykibocsátó vagy infravörös távcsővel és egy több rendeltetésű bajonettel. A fegyver beszerezhető akár fatusával, akár visszahajtható fém válltámasszal, amely változatot AKMSZ-nek neveztek el.  Az AKM ma is népszerű a különböző szabadságharcos csoportok körében, és bár az AK–74 modernebb fegyver, ez a mai napig a legelterjedtebb Kalasnyikov-változat. A 20. századi történelem során rengeteg helyen került felhasználásra, Vietnámtól Afganisztánon át egészen az 1990-től 1995-ig tartó délszláv háborúig.  E fegyveren történt néhány átalakítás az AK-47-hez képest. A tár feletti nagy négyszögletes bemélyedést egy kisebb romboid alakúra cserélték, és beiktatták a kakaskésleltetőt (lövéskor egy pillanatra ellenáll a kakas előre irányuló mozgásának, így a tűzgyorsaság 750 lövés/ percről 650-re csökkent, így sorozatlövéskor kezelhető a fegyver). Viszont a tervezők mintha rosszul mérték volna fel az említett módosítások következményeit, így a fegyver nézőkéjét átkalibrálták 1000 méterre, noha ekkora távolságot még az akkoriban újonnan kifejlesztett M43-as tölténnyel sem lehet elérni. 

A feltüntetett ár nem tartalmazza a fegyver kötelező bevizsgálásának (MKH kártya, sorozatszám gravírozás) 4500ft-os költségét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!