RK-06 AK74 FULL FA FÉM-[DOUBLE BELL]

Gyártó: Double Bell
Acél tokozású airsoft AEG, igazi fa előaggyal és tussal. Mindene fém ami az igazi fegyveren is fémből készült. A tokozáson lévő infrabakra szereléksín vagy speciális távcső szerelhető.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
84.990 Ft
RK-06 AK74  FULL FA FÉM-[DOUBLE BELL]
84.990 Ft

Leírás és Paraméterek

Súly 3102g
Tár hi-cap (500bb)
Gearbox v.3
Hossz 945mm
Torkolati sebesség 380fps
Belső cső hossz 445mm
Hop-Up állítható
Anyag Acél/ABS/Fém

Az akku helye a tokfedél alatt (kis tamiya csatlakozó). Akku és töltő nem tartozék.

  • acél csapágyak
  • acél fogaskerekek

A doboz tartalma:

  • 1db tár
  • 1db fegyver

A feltüntetett ár nem tartalmazza a fegyver kötelező bevizsgálásának (MKH kártya, sorozatszám gravírozás) 4500ft-os költségét.

Az AK–74 gépkarabély forgózárfejes reteszelésű szerkezete megegyezik az AKM gépkarabéllyal. Az amerikaiak 5,56×45 mm-es lövészlőszerre való áttérését követően a szovjetek is kifejlesztették a maguk változatát, ez lett az 5,45×39 mm-es AK–74. Az új, kiskaliberű lőszerre való áttérést Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov, a fegyver tervezője ellenezte. Az AK–74 szerkezetileg azonos a korábbi 7,62×39 mm-es AKM-mel, csak külsőleg különbözőnek egymástól például: kevésbé ívelt műanyag tár és egy nagyméretű csőszájfékben térnek el egymástól. Az új, 5,45×39 mm-es lőszer mivel üreges, becsapódáskor az emberi testben bukdácsolni kezd és ezzel nagyon súlyos sérülést okoz. Ezenkívül nagyobb (egészen 1000 m/s-ig terjedő) sebességre is képesek, és emiatt a lövedék röppályája jobban közelít a vízszinteshez. Az áthatoló képesség nincs akkora, mint a 7,62-es lőszernél, de a hatás legalább olyannyira pusztító. A vietnámi háborút követő években a szovjet haderő elemzői ráébredtek a kisebb méretű lövedékek előnyeire. Vietnámban az amerikai hadsereg a nehéz, 7,62 mm-es M14-es használatáról átállt a könnyebb 5,56 mm-es M16A1-es gépkarabély használatára. Néhány ilyen fegyver szovjet kézbe kerülése után megkezdődtek a vizsgálatok. Az elemzések eredménye enyhénszólva is meggyőző volt. A legfontosabb érv a fegyver mellett az, hogy a kisebb méretű lövedék kisebb visszaható erőt okozott, ami magával vonta a katonák kiképzési idejének megrövidülését is. Ez a szűkös katonai költségvetés miatt nagyon is fontossá vált, mivel hosszú kiképzésre nem volt lehetőség. A kisebb lőszerek jobb kezelhetősége nagyobb pontosságot eredményezett, ami növelte az első lövés találatának valószínűségét. További előnye, hogy a katonák majdhogynem kétszer annyi lőszert magukkal vihettek, mivel az új, kisebb lőszer tömege alig fele a régebbi nagyobb, nehezebb típusnak. Az 1990-es évek végétől a fegyver továbbfejlesztett változatait, az AK–100-as szériát gyártják. A fegyverre felszerelhető akár egy GP–25-ös szovjet gránátvető is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

C39 AK szerelék

Raktáron
7.500 Ft

AK fegyverszíj OD

Raktáron
3.500 Ft