Airsoft Tommy gun M1928A1 Thompson géppisztoly

Gyártó: Well

Airsoft Tommy gun M1928A1 Thompson géppisztoly élethű méretű airsoft elektromos működésű replika. Egyes és sorozatlövésre is képes, de főleg alkalmankénti otthoni célba lövésre vagy dekorációnak ajánljuk, melyre kiváló ár-érték arányú.

Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: (5)
Kívánságlistára teszem
37.990 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Airsoft Tommy gun M1928A1 Thompson géppisztoly
37.990 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Súly 1100g
Tár Hi-cap (500)
Akkumulator 8,4V 450mAh NiMH
Gearbox egyedi
Hossz 820mm
Torkolati sebesség 150fps
Belső cső hossz 270mm
Hop-Up állítható
Anyag műanyag/műanyag

Tartozékai:

  • akkumulátor
  • akkumulátor töltő
  • tár
  • fegyver

A Thompson amerikai géppisztolyt John T. Thompson fejlesztette ki 1919-ben, hírnévre pedig az alkoholtilalom idején tett szert. Ebben az időben gyakori látvány volt a médiában a rendőrök és a bűnözők kezében egyaránt. A Thompsont sokféle becenévvel illették: „Tommy Gun”, „Trench Broom”, „Trench Sweeper”, „Chicago Typewriter”, „Chicago Piano”, „Chicago Style”, „Chicago Organ Grinder”, és „The Chopper”.A Thompson közkedvelt volt mind a katonák, rendőrök, bűnözők és a civilek körében is jó ergonómiája, kompaktsága, nagy .45 ACP lőszere, megbízhatósága és magas tűzgyorsasága miatt. Azóta a gyűjtők körében is fontos darab történelmi jelentősége miatt.

John T. Thompson tábornok, kezében egy M1921 típusú Thompson-géppisztoly

A Thompson-géppisztolyt John T. Thompson tábornok fejlesztette ki, aki eredetileg egy automata puskát (öntöltő puskát) álmodott meg, hogy leválthassa vele a hadrendben lévő forgó-tolózáras puskákat. Míg a módját kereste annak, hogy biztonságosan működtethessen egy fegyvert a gázüzemű mechanizmus komplexitása nélkül, Thompson összefutott egy szabadalommal, melyet John Bell Blish nyújtott be 1915-ben. Thompson Thomas F. Ryan személyében talált magának anyagi támogatót, majd 1916-ban kezdte fejleszteni auto puskáját az Auto-Ordnance Company-nál. Munkáját elsősorban Kentuckyban lévő Newportban végezte. A főtervezők Theodore H. Eickhoff, Oscar V. Payne és George E. Goll voltak. Az 1917-es év végére rátaláltak a Blish-elv korlátaira: zárt závárzat helyett inkább egyfajta késleltetett hátrasiklással működött. Az amerikai hadseregben rendszeresített lőszertípusok közül csak a .45 ACP-t találták alkalmasnak. Ezután Thompson egy egyemberes, kézben tartható géppuskát álmodott meg a .45 ACP kaliberben, amelyet, mint egy lövészárok-seprűt lehetne használni a folyamatban lévő lövészárok-hadviselés során. Payne tervezte meg magát a fegyvert, és annak szekrény- és csigatárait. A projektet ezután az „Annihilator I” névvel illették, majd 1918-ra a legtöbb tervezési problémát megoldották. Habár a háború véget ért, mielőtt az első prototípusokat Európába szállíthatták volna.

Egy 1919-es Auto-Ordnance találkozónál megbeszélésre került az „Annihilator” marketingje, mivel a háború véget ért, a fegyvert hivatalosan a Thompson-géppisztoly névvel látták el. Habár más fegyvereket valamivel hamarabb kifejlesztettek hasonló céllal és működési elvvel, a Thompson volt az első, melyet a „géppisztoly” megnevezéssel láttak el és árultak. Thompson a fegyvert egy amolyan „lövészárok-tisztítónak” szánta, amellyel kiseperhetik az ellenséget a lövészárkokból, betöltve a Browning Automatic Rifle (BAR) szerepét, amely erre a célra alkalmatlannak bizonyult. Ezt a koncepciót a sturmtruppen taktika keretében már a német katonák kifejlesztették saját Bergmann MP18-as géppisztolyukkal, amely a világ első géppisztolya volt.

Vélemények

4.67
5 értékelés
2
1
0
0
0
Írja meg véleményét!
2022. 11. 22.
0,20g-os lövedéket ajánlunk hozzá:
https://www.airsoftcentrum.hu/specna-arms-020g-edge-bb-5000bb-feher-4813
2022. 11. 22.
hány grammos lövedék kell hozzá
2022. 09. 06.
2022. 02. 14.
Üdv!
Körülbelül 8-10m-ről érdemes vele papír célra vagy üres sörös dobozra lőni, de kicsivel messzebbre elrepül a lövedék.
2022. 02. 12.
udv kb menyire loo el