Az elektromos airsoft fegyverek legfontosabb kelléke

Az elektromos airsoft fegyverek legfontosabb kelléke
Hiába szemeljük ki a legdrágább, legprofibb, legmenőbb airsoft elektromos replikát az airsoft webshopok kínálataiból, ha nem gondoskodunk megbízható akkumulátorról és a hozzá szükséges automata töltőről akkor nem fogjuk tudni kihasználni az előnyeit és azt kockáztatjuk hogy az airsoft játéknak szentelt napunk csalódással zárul. Bár még mindig sok airsoft replikát árusítanak gyárilag akkumulátorral és töltővel, ezek a gyári airsoft akkuk inkább csak otthoni kipróbálásra vagy olyan kisebb játékra alkalmasak ahol nem okoz problémát ha a játék hevében hirtelen lemerülnek vagy a többiekéhez képest jelentősen lassabban működtetik az elégtelen teljesítményük miatt.

Hiába szemeljük ki a legdrágább, legprofibb, legmenőbb airsoft elektromos replikát az airsoft webshopok kínálataiból, ha nem gondoskodunk megbízható akkumulátorról és a hozzá szükséges automata töltőről akkor nem fogjuk tudni kihasználni az előnyeit és azt kockáztatjuk hogy az airsoft játéknak szentelt napunk csalódással zárul. Bár még mindig sok airsoft replikát árusítanak gyárilag akkumulátorral és töltővel, ezek a gyári airsoft akkuk inkább csak otthoni kipróbálásra vagy olyan kisebb játékra alkalmasak ahol nem okoz problémát ha a játék hevében hirtelen lemerülnek vagy a többiekéhez képest jelentősen lassabban működtetik az airsoft replikát az elégtelen teljesítményük miatt.

Ezért érdemes már az airsoft replika vásárlásakor kalkulálni egy jó minőségű airsoft Li-Po (Lithium-Polimer) akkumulátor és a hozzá szükséges megbízható, automata balanszeres airsoft akkutöltő beszerzésével. Prémium kategóriás airsoft AEG-ek esetén eleve nem szoktak gyárilag akkut és töltőt mellékelni, hiszen eleve hozzáértőknek szánják őket, akik kifejezetten a játékstílusukhoz és elvárásaikhoz illő airsoft akkut választanak maguknak. A legtöbb airsoft játékos választása azért esik a Li-Po akkukra, mert a modellezésben bizonyítottak rendkívül kedvező méret/súly/teljesítmény arányaikkal. Nagy teljesítményű airsoft LiPo akkuk olyan helyekre is beférnek ahová a gyárihoz hasonló kisebb teljesítményű Ni-Mh akkuk nem. Alacsony hőmérsékletet is jobban tolerálnak a NiMh vagy NiCd akkuktól. Amire figyelni érdemes a Li-Po akkuk esetén, az a túlmerítés: Nem szabad őket teljesen lemeríteni, mert ez visszafordíthatatlan károsodást és teljesítmény csökkenést eredményezhet. Ha érezhetően lassabban tudja felhúzni az airsoft fegyverünket, akkor nem érdemes tovább erőltetni, fel kell tölteni. Mivel nincs memória effektusuk, emiatt bármikor fel lehet tenni őket automata balanszeres airsoft töltőre.